Waarom opvoedinforegionijmegen.nl?

 

De website www.opvoedinforegionijmegen.nl bevat veel betrouwbare informatie over het opvoeden en groeien van kinderen. Deze website is een aanrader voor ouders/opvoeders en professionals. Onderzoek wijst uit dat ouders het internet afspeuren op zoek naar goede informatie bij vragen over opgroeien.

De vragen van ouders en opvoeders over het opgroeien, opvoeden en de gezondheid van kinderen veranderen naarmate hun kinderen ouder worden. Daarom is de informatie op de website ingedeeld in zeven verschillende levensfasen: van kinderwens tot en met jongvolwassene. In elke levensfase komen min of meer dezelfde onderwerpen en thema's aan bod met informatie die specifiek voor die fase van belang is. Bijvoorbeeld groei, ontwikkeling, gezondheid, voeding, opvoeding, omgaan met (lastig) gedrag, verzorging, veiligheid, opvang en onderwijs. Het gaat daarbij om algemene basisinformatie over onderwerpen waar de meeste ouders vragen over hebben.

Voor specifieke informatie wordt dooverwezen naar betrouwbare websites van bijvoorbeeld de overheid, thema-instituten en indien nodig voor hulp en ondersteuning in de eigen gemeente.  

-----