De juniorcolleges

In vergelijking met de basisschool is het Voortgezet Onderwijs heel anders. Je krijgt meer vakken, meer docenten en meer huiswerk. Daarom heeft het Pax Christi Colleges de Juniorcolleges in Druten en Beneden-Leeuwen. Daar krijg je na de basisschool de eerste twee leerjaren les. De Juniorcolleges zijn een goede tussenstap tussen het basisonderwijs en het Voortgezet Onderwijs. In het derde leerjaar "verhuis" je naar de Hoofdvestiging aan de Mr. van Coothstraat in Druten. Dat wordt dan de plek waar je jouw diploma gaat halen.

Het Pax Christi College vindt het belangrijk dat je goed leert studeren. Op de juniorcolleges wordt al begonnen met jou zelfstandig te leren studeren. Hoe pak ik het maken van mijn huiswerk aan? Waar en bij wie haal ik de informatie die ik nodig heb? Hoe verdeel ik de taken in het groepje waarmee ik een opdracht moet maken?

Al voor de eerste schooldag op het Juniorcollege heb je kennis kunnen maken met de school en de medeleerlingen. In november zijn er proeflessen voor de leerlingen van groep 8. In juni is er een inloopmiddag om vast kennis te maken. Je kunt dus goed voorbereid aan de slag.