Van de rector................


 

 

Keuzes maken en kleur bekennen

Als u na de zomer de hoofdvestiging aan de Mr. van Coothstraat binnen loopt, zult u zien dat deze flink onder handen is genomen. Er staan minder kluisjes en er is veel meer ruimte gecreëerd met een nieuwe inrichting, een nieuwe vloer, fris geschilderde wanden en dubbele deuren die de ergste kou ’s winters buiten houden. Dit is de eerste stap in een veel grotere beweging die dit gehele schooljaar in beslag gaat nemen: de herinrichting van het onderwijs in Druten. Na de eerste verbouwing deze zomer is het voorlopig weer even gedaan met de interne verbouwingen. Pas als in mei ’17 de examenleerlingen hun laatste lesdag hebben gevierd dan wordt de 2e fase van de verbouwing van de Mr.van Coothstraat ter hand genomen. Daarna volgt al snel de veel grotere verbouwing van de locatie aan de Klepperheide, die ingaande 1 augustus 2017 ‘PAX havo/vwo’ gaat heten.

De afgelopen jaren is veel aandacht gegeven aan onderwijsontwikkelingen. In ons streven de resultaten op een hoger niveau te brengen is steeds meer aandacht gegeven aan de aansluiting en doorstroming tussen onder- en bovenbouw. Dat heeft geleid tot een steeds meer verticale structuur van de school, waarbij alle locaties sinds enkele jaren worden aangestuurd door de sectordirecteur vmbo en de sectordirecteur havo/vwo. Op de locaties zelf hebben leerlingen en ouders daar weinig van gemerkt maar het heeft de school veel krachtiger en slagvaardiger gemaakt.

De herinrichting is feitelijk de afronding van deze beweging. Elke sector kan nu eigen accenten leggen in de beide locaties in Druten. Een 15-jarige leerlingen vmbo-kader heeft immers een andere ondersteuning en aanpak nodig dan een 18-jarige leerling gymnasium. Daarom twee heringerichte locaties met ieder hun eigen leerlingen en personeel en hun eigen organisatie en schoolcultuur

Eind 2016 wordt door de gemeenteraad van West Maas en Waal het definitieve besluit genomen over het nieuw te bouwen IKC dat via twee nieuwe praktijklokalen gekoppeld wordt aan het juniorcollege in Beneden-Leeuwen. Hoewel ons onderwijsconcept in Beneden-Leeuwen gelijk blijft, wordt het onderwijskundig aanbod met de beide lokalen breder en wordt er meer samengewerkt met het basisonderwijs.

Het wordt dus een spannend en opwindend jaar voor de school. We houden u op de hoogte.

 

L.R.van Drongelen MSc

Rector