Nieuws vanuit het decanaat
havo/vwo

 

 

Mocht uw zoon/dochter een tussenjaar willen nemen dan is de website www.tussenjaarkenniscentrum.nl wellicht een interessant startpunt.

Mocht uw zoon/dochter overwegen om in België geneeskunde te gaan studeren, dan is de open dag van de universiteit van Antwerpen zaterdag 10 maart en zaterdag 21 april 2018 interessant. Met infosessies over de opleiding, er is gelegenheid om met professoren en studenten te praten. Vooraf inschrijven is verplicht via www.uantwerpen.be/geneeskunde-gezondheidswetenschappen. Daarnaast organiseert de studentenvereniging EMSA in het voorjaar van 2018 workshops als voorbereiding op het toelatingsexamen arts. Inschrijven kan via www.uantwerpen.be/geneeskunde-gezondheidswetenschappen.

Op 31 mei is er een oud-leerlingenavond op het Pax Christicollege. Deze avond is voor de havo 4 leerlingen verplicht, de vwo leerling kan besluiten om in 4 vwo te gaan of in 5 vwo.

Met de 4 vwo leerlingen gaan we op 16 maart naar “de try-out” dag op de Radbouduniversiteit. Doel van deze dag is, kennismaken met het universitaire onderwijs, welke werkvormen zijn er, wat is het verschil met HBO etc.  Leerlingen zijn al geïnformeerd over deze middag.

Mocht uw zoon/dochter het moeilijk vinden om te kiezen, of hij/zij weet niet waar te beginnen met zoeken, dan kunt u met mij contact opnemen voor een gesprek f.kerkhof@paxchristicollege.nl