Profielwerkstuk
presentatieavond

 

Woensdag 11 april vond de jaarlijkse prijzenavond voor de profielwerkstukken plaats. Per categorie (havo maatschappijprofielen, havo natuurprofielen, vwo maatschappijprofielen en vwo natuurprofielen werden) werden de twee beste profielwerkstukken door hun trotse makers gepresenteerd aan een vakkundige externe jury en aan ouders, begeleiders en andere belangstellenden.
 
De bètajury bestond uit dr. Van Eck, universitair docent in vaste stof NMR, dhr. Toebes, docent ecologie en dhr. Huisman, directeur van Huisman Etech Experts. Met lovende kritieken voor alle genomineerden, riep de jury Myrthe Lambeck en Lincy van Rossum (havo) met hun profielwerkstuk over bananenijs en Lars van de Logt en Bas Tijnagel met hun pws over 2-taktoptimalisatie uit tot winnaars van de eerste prijs. Zij mochten ieder een cheque van € 200,= studiegeld in ontvangst nemen. Sieme van Dijk en Hamza Darid (havo, cardioïde subwooferopstellingen) en Wieteke Wittenhorst en Hennes de Kok (vwo, de magneetzweeftrein) ontvingen de tweede prijs: € 100,= studiegeld per persoon.
 
De alfajury werd gevormd door prof. dr. Coppen, hoogleraar toegepaste taalwetenschap, dr. Hülsken, lerarenopleider en hoofddocent geschiedenis en dhr. Wouters MA, business partner en lean black belt bij Rabobank Maas en Waal. Ook deze jury was onder de indruk van het door de leerlingen neergezette niveau. Na het juryberaad werden Fenno Kaaks en Marjolein van Dijk (havo) met hun pws over zwemmend redden en Sanne Smits en Jorn Taks (vwo) met hun profielwerkstuk over belastingontwijking uitgeroepen tot winnaars van de eerste prijs en kregen Isa Krijgsman en Maud Vos (havo, studieschuld en leningen) en Sam van Gameren en Ruben Schoonwater (vwo, de winkelstraat van Druten) de tweede prijs uitgereikt.
 
Na een officieel fotomoment en een informele borrel was de avond ten einde. Aan de nieuwe lichting voorexamenkandidaten nu de taak om komend jaar net zo’n mooie avond neer te zetten!