Nieuws vanuit het decanaat
havo/vwo november 2017

 

 

Hoe kunt u uw zoon/dochter helpen bij de studiekeuze? 

 

Het Pax Christi College heeft een website waar alle informatie te vinden is omtrent kiezen, opleidingen, open dagen, links etc. www.paxchristicollegehavo-vwo.dedecaan.net

 

 

Iedere leerling vanaf de derde klas tot het examenjaar werkt op deze website.

De derde klas maakt opdrachten om meer duidelijkheid te krijgen over de profielkeuze. De bovenbouw leerlingen maken een portfolio met opdrachten rondom hun studiekeuze. U kunt als ouder op deze website kijken en informatie zoeken. Hoe meldt u zich hiervoor aan?

 

Registreren op PaxChristiCollegeHavo-Vwo.DeDecaan.net

  1. Ga naar paxchristicollegehavo-vwo.dedecaan.net en klik rechtsboven op Inloggen
  2. Kies onder ‘Nieuw op deze site?’ voor Ouder/verzorger 
  3. Vul uw eigen gegevens in
  4. Vul de gegevens van uw zoon/dochter in:

* Voor- en achternaam

* Leerlingnummer

  1. Stel zelf uw wachtwoord in
  2. Bevestig uw registratie via de link die u in de mail ontvangt
  3. Laat uw zoon/dochter uw registratie als zijn/haar ouder of verzorger bevestigen via de link die hij/zij per e-mail krijgt

 

Als u ingelogd bent, ziet u links een blauwe balk met allerlei onderwerpen. Het kopje "opleidingen" is interessant, omdat u hier per sector kunt zoeken naar opleidingen. Uw zoon/dochter heeft op school opdrachten gemaakt waarbij duidelijk is geworden welke sectoren hij/zij interessant vindt.

 

Als u naar "sectoren", "bekijk alle opleidingen" gaat, kunt u zien welke opleidingen in die sector zitten. U kunt dan een korte beschrijving lezen en daarna bij welke opleidingsinstituten de opleiding gegeven wordt. Daarnaast ziet u of het een Numerus Fixus opleiding is en rechts ziet u een paar open dagen. Onder aan vindt u "de keuzegids online" en daarin vindt u nog allerlei informatie over de kwaliteit van de opleidingen.

 

Hebt u zo samen met uw zoon/dochter wat opleidingen gevonden, dan is het het beste als u op de website van de school specifieke informatie zoekt over inhoud van de opleiding, aanmeldprocedure en meeloopdagen.

 

Bij "de downloads" zet ik informatie die voor uw zoon/dochter belangrijk is, bijv. Wat houdt het handelingsdeel in?, wat zijn de numerus fixes opleidingen? en een overzicht met open dagen.

 

Bij de "keuzekalender" kunt u open dagen zoeken. Dit kan ook op de website www.studiekeuze123.nl. Deze website vindt u ook bij het kopje "links".

 

Open dagen kunt u overigens het beste vinden op de website van de school, dus als u samen wat interessante opleidingen hebt gevonden, kunt u via de website van school het beste de open dagen vinden.

 

Wat is op dit moment belangrijk voor wie?

 

Havo 3 en vwo 3 leerlingen starten na de Herfstvakantie met Keuzeweb, een onderdeel van de website www.paxchristicollegehavo-vwo.decaan.net . Zij beginnen met opdrachten om een beter beeld te krijgen wie ze zijn, wat ze willen en wat ze kunnen.

 

Havo 4 en vwo 4 leerlingen zijn of gaan binnenkort starten met Keuzeweb voor de bovenbouw.

Belangrijk bij havo 4 leerlingen is dat er een open dag gepland wordt. De open dag kan plaatsvinden in  najaar 2017, of straks in het voorjaar 2018.

Vwo 4 leerlingen hebben nog wel de tijd en mogen natuurlijk open dagen bezoeken, maar dat is niet noodzakelijk. Zij kunnen ook naar de oud-leerlingen avond op 31 mei.

Voor vwo 5 leerlingen is het plannen van open dagen belangrijk. Ook hier geldt in het najaar 2017 of in het voorjaar 2018. Sommige leerlingen zijn al wat verder en kunnen ook meeloopdagen plannen (dagje meelopen bij een studie).

Havo 5 en vwo 6 leerlingen zijn druk bezig met meeloopdagen. Zij hebben in de klas een boekje uitgereikt gekregen "aandachtspunten examenpunten havo 5 en vwo 6" (groene kaft). Hierin staat alles uitgelegd over aanmelden van een studie, waar op gelet moet worden etc. Zij hebben dit ook in de klas uitgelegd gekregen.

Mocht uw zoon/dochter niet toe zijn aan studeren, dan zijn er allerlei mogelijkheden voor een tussenjaar. Zie hiervoor www.wilweg.nl of www.tussenjaartwijfels.info

 

Mocht uw zoon/dochter behoefte hebben aan een individueel gesprek met de decaan, dan is dat mogelijk. Uw zoon/dochter dient daarvoor zelf contact op te nemen met mw. F. Kerkhof