Van de rector

 

Beneden-Leeuwen

Nu alle feestelijkheden in Druten rond de heropening van de beide locaties achter de rug zijn, ligt de focus vooral op Beneden-Leeuwen. Op 2 november 2017 is het definitieve ontwerp van het gebouw en de openbare ruimte rondom het gebouw vastgesteld. De komende weken buigen het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad zich hierover. Na instemming kunnen we in het voorjaar 2018 aan de slag. Er zijn 5 aannemers door de eerste ronde van de aanbesteding gekomen. In de volgende ronde wordt besloten welke aannemer dit bijzondere gebouw gaat realiseren. Eind 2018 wordt het dan – opnieuw feestelijk – in gebruik genomen.  

Wat betekent dit voor Pax junior?

Allereerst is er een praktische consequentie. De fietsenstalling gaat van achter naar voor het gebouw, waar nu het openbaar groen is. Daarnaast komt een grote voetbalkooi waar zowel onze leerlingen als die van de beide basisscholen gebruik van kunnen maken in de pauzes of onder lestijd. Die voetbalkooi maakt deel uit van de inrichting van de openbare ruimte.

Op de plek van de huidige fietsenstalling achter de locatie komen twee prachtige nieuwe praktijklokalen techniek en consumptieve techniek (zorg & welzijn). Via een subsidie van de Van der Brugghen Stichting uit Wijchen proberen we de inrichting van die lokalen op een hoger niveau te brengen zodat de leerlingen in Beneden-Leeuwen werken met state-of-the-art apparatuur.

Aan de achterkant van de school, halverwege de Westvleugel, wordt de doorgang naar de praktijklokalen en het IKC gemaakt. Daartoe verschuift het muzieklokaal. Het huidige technieklokaal wordt ingericht als lokaal beeldende vorming. In het overgebleven gedeelte komt de kinderopvang en dagopvang waarin ook onze leerlingen gaan participeren.

De echte grote veranderingen in Beneden-Leeuwen gebeuren dus in de loop van het volgende schooljaar 2018-2019. We hebben met SPOM en de beide basisscholen afgesproken dat we stap voor stap gaan samenwerken. Een aantal ruimtes gebruiken we gezamenlijk. Dat zal even wennen zijn. Dat geldt ook voor de beide basisscholen die voor het eerst samen in één gebouw zitten. Daarna gaat we samen kijken waar we de verbinding kunnen gebruiken om het onderwijs beter te maken.