Pak ze … die Pax’en !

 


Met deze slogan startte Pax vmbo én Pax junior de PSB-actie. Een PBS-actie waarbij leerlingen positief werden beloond met een Pax (een rood muntje) als ze positief gedrag lieten zien.

Als eerste actiepunt werd gekozen voor: ‘Laat je omgeving netjes achter’. De leerlingen konden muntjes verdienen door hun omgeving netjes achter te laten; rommel in de prullenbakken dus. Na drie weken kwamen hier de actiepunten: “Zorg dat je je huiswerk en spullen in orde hebt” en “Let op je taalgebruik” bij. De verdiende Pax’en werden bij de mentor ingeleverd en de opbrengsten van alle klassen werden wekelijks gepubliceerd op de schermen in de hal.

Zowel docenten, conciërges als leerlingen waren positief over deze actie, er werd minder gelet op negatieve gedragingen en dus werd er minder gemopperd. Oog voor positief gedrag en het uitdelen van complimenten kwamen hiervoor in de plaats.

Donderdag 21 december werd de uitslag bekendgemaakt. Alle leerlingen uit de winnende klas, klas B1A ontvingen uit handen van onze rector, de heer Van Drongelen een tegoedbon voor onze schoolkantine.  Ze mogen allemaal een lekker broodje halen. De nummers 2 en 3 kregen een lekkere traktatie.

Pax vmbo en Pax junior kunnen terugzien op een geslaagde PBS-actie. De werkgroep gaat zich beraden op een vervolgactie, maar nu eerst genieten van een welverdiende vakantie.
Fijne feestdagen en een geslaagd 2018!!

Namens de werkgroep PBS

Marije Jol
Albert van Kessel