De Moeder van Daantje S

 

 

Op 16 en 17 maart is het weer zo ver: Pax Toneel 2017. Natuurlijk zijn de verwachtingen weer hoog na het grote succes van het stuk ‘Who Killed Elvis’ van vorig schooljaar. Dit jaar hebben de regisseurs echter voor een totaal ander genre gekozen met ‘De moeder van Daantje S’. Het script gebaseerd op het door Yvonne Keuls geschreven boek, ‘De moeder van David S’ en is omgeschreven naar een eigentijdse variant.

Het verhaal gaat over een familie die lijdt onder het drugsgebruik van de oudste dochter van het gezin: Daantje. Het experimenteren wat iedere puber op de leeftijd van 16 doet, is compleet doorgeslagen bij Daantje en haar buurmeisje Katja. Ze laat haar vrienden en familie vallen voor wilde feestjes in Amsterdam terwijl ze geen oog heeft voor het leed van haar omgeving.

Na een half jaar repeteren en met een workshop stage fighting zijn de spelers er helemaal klaar voor om dit heftige stuk te gaan spelen. Op 16 en 17 maart staan, er wederom voor de eerstejaars leerlingen twee matinee voorstellingen op het programma. Aanvang van de avondvoorstellingen is vanaf zeven uur en het stuk begint om half acht. Kaartjes zijn af te halen bij de receptie.