Nieuws vanuit decanaat havo/vwo

 

H4/V4/V5

Op 23 mei a.s. is er een oud-leerlingen avond voor leerlingen in de voorexamenklassen en vwo 4 leerlingen.

Deze avond organiseren wij nu voor het eerst. Ruim 30 oud-leerlingen havo en vwo komen vertellen over hun studie. Er zijn 3 voorlichtingsrondes. Leerlingen kunnen zich hiervoor inschrijven.

Leerlingen krijgen via hun mail een inschrijfformulier toegestuurd, deze moet dan op
21 april ingeleverd zijn bij de decaan havo/vwo. Na de meivakantie en de buitenlandse reizen krijgen de belangstellende leerlingen dan een rooster.

Deze LOB activiteit is een interessante manier om informatie te krijgen over het vervolgonderwijs en over studeren in het algemeen.

Daarnaast kun je met deze activiteit voldoen aan de stappen die je moet zetten voor je handelingsdeel LOB.

Ouders zijn op deze avond van harte welkom, dus reserveer alvast 23 mei in de agenda.

 

De examenleerling

Voor de examen leerlingen komen er spannende weken aan. Allereerst komt op 15 april de uitslag van de selectiestudies binnen en dan gaat het hele circus spelen van wel of niet aangenomen zijn voor een studie. Belangrijk voor de leerling is om de mail goed in de gaten te houden en tijdig te reageren op vragen die gesteld worden.

Daarnaast staan de examens voor de deur. Ik wens iedere examenleerlingen heel veel succes met de voorbereiding en het examen zelf.

Voor leerlingen die geen studie met selectie hebben, is de uiterste aanmelddatum
voor 1 mei. Mijn advies is om enkele dagen voor 1 mei aan te melden op www.studielink.nl

Op 15 januari jl. heeft site www.studielink.nl (ook een cruciaal aanmeldmoment) eruit gelegen. Leerlingen konden zich toen niet meer op tijd aanmelden voor een selectiestudie.

Daarnaast is het belangrijk om ongeveer 3 maanden van te voren studiefinanciering aan te vragen (als je daar recht op hebt) en een reisproduct. Dit om te voorkomen dat je te laat bent en niet aan het begin van je studie gebruik kunt maken van het reisproduct.

 

H3/V3

De derde klas leerlingen hebben een profielkeuze gemaakt. Deze keuze is nu definitief en met de vakken die gekozen zijn, gaan zij in juli de overgangsrapportage in. Op onze website staan de overgangsnormen, wellicht handig om bij de hand te hebben.