Van de rector
 


Examengala


Vanmiddag verzamelen de examen-kandidaten zich vanaf 16.00 uur op de Heersweg en de Waalbandijk. Om half 5 vertrekt de stoet naar het dorp. Bij de kerk gaat deze rechtsaf over de Hogestraat richting het gemeentehuis. Daar slaat de stoet linksaf de Raadhuisstraat in. Voor de rotonde gaat deze dan rechtsaf via de Dijkgraafstraat naar d’n Bogerd.

 
Woensdagavond zijn de bloesembomen natgespoten vanwege de nachtvorst. Vandaag is het gelukkig weer wat warmer, zo’n 15 graden. We hopen dat de buien wegblijven en dat de wind zich hier een beetje koest houdt.

 
Als de laatste wagens binnen zijn rond half zeven, worden ruim 400 leerlingen getrakteerd op een vorstelijk diner, geserveerd door een grote groep docenten. Vorig jaar deden we dat voor het eerst en dat was hard werken. Dat doen we graag! Rond 20.00 uur barst het feest los.

 
Vorige week dinsdag werden we opgeschrikt door het bericht dat onze docent Engels de heer Van den Berg samen met een ander bij een fietstocht was aangereden. Beiden zijn met ernstig letsel in het ziekenhuis opgenomen. De heer Van den Berg is ruim een week in coma gehouden. Gisteren was hij voor het eerst aanspreekbaar. Daarbij vroeg hij direct naar de voorbereidingen van het examengala. Graag wens ik hem alle goeds en van harte beterschap. Veel sterkte voor hem en zijn familie.

 
Examenleerlingen, maak er wat moois van en gebruik de komende twee weken voor de laatste voorbereidingen op het examen. Zoek ook wat ontspanning tussendoor, maar alles met mate. Ik wens iedereen een hele mooie vakantie toe en graag tot ziens op maandag 8 mei.