Van de rector

 

Vorige week vrijdagmorgenvroeg zag ik de eerste gitzwarte Zwarte Piet al rondspoken. Het bleken er later heel veel te zijn dit jaar. Sint en Piet hebben het onderwijsproces hier en daar op traditionele wijze verstoord. Binnen enkele uren was de gehele school vergeven van de pepernoten. De personeelsvereniging had op alle locaties een keur aan Sinterklaas-traktaties bij de koffie. Zo gaat dat op Pax.

 

Vanaf volgend week hebben we nog twee weken te gaan tot aan de Kerstvakantie. De afgelopen dagen is het ondersteunend personeel druk bezig geweest met de kerstversiering, waaronder een paar nieuwe kerstbomen van bijna 3 meter hoog. Omdat steeds meer leerlingen allergisch zijn voor kerstgroen, hebben we veel versiering vervangen. De ouderraad heeft dit jaar diep in de buidel getast, waardoor het er nog feestelijker en verzorgder uitziet dan andere jaren. Prachtig! Bovendien is alles 100% brandveilig. Gezelligheid en veiligheid gaan hand in hand. Oudervereniging, hartelijk dank!

 

Vrijdag 23 december staat op alle locaties geheel in het teken van Kerst. Daarna is er voor het personeel de traditionele ‘Kerstborrel’ met de afsluiting van het kalenderjaar door de rector: een korte terugblik op het afgelopen jaar en deze keer nieuws over de werving, communicatie & PR in de zes weken na de vakantie. Dat gaat o.a. over onze vernieuwde school, de officiële benamingen en nieuwe logo’s van de drie locaties ingaande schooljaar 2017-2018. Daarna heffen wij het glas en is er een keur aan hapjes, drankjes en veel gezelligheid. Ook dat is een Pax-traditie die we graag in ere houden.

 

We kijken deze week samen met enkele leerlingen en docenten nog naar een goede en leuke manier om de vernieuwde locaties in 2017 met alle leerlingen, ouders en de toekomstige leerlingen en ouders te communiceren. We doen dat eigentijds, dus houdt ons de komende tijd goed in de gaten!

 

Graag wens ik u allen fijne Kerstdagen en een gelukkig en gezond Nieuw Jaar!