Inleiding

In dit hoofdstuk behandelen we het installeren, koppelen en in gebruik nemen van de app op uw smartphone of tablet.
Met de app kunt u uw eigen rooster of het rooster van uw kind bekijken. 

 

De app installeren

Op een Apple apparaat

Om de app te installeren op een Apple apparaat, gaat u naar de App Store op uw iPhone, iPad of iPod Touch. Let op dat de app werkt vanaf iOS 6.0 en hoger. In de AppStore zoekt u bij de zoekfunctie naar Zermelo. Vervolgens selecteert u Zermelo (uitgever: Zermelo Software BV) en drukt u op DOWNLOAD.

De app wordt geïnstalleerd op uw apparaat. Na het installeren kunt u de app openen.

Op een Android apparaat

Om de app te installeren op een Android apparaat, gaat u naar de Play Store op uw Android telefoon of tablet. Let op dat de app werkt vanaf Android 2.3 en hoger. In de Play Store zoekt u bij de zoekfunctie naar Zermelo. Vervolgens selecteert u Zermelo (uitgever: Zermelo Software BV) en drukt u INSTALLEREN. De app wordt geïnstalleerd op uw apparaat. Na het installeren kunt u de app openen.

Op een Windows apparaat

De Zermelo App is ook beschikbaar voor Windows Phone in de Microsoft Store. U zoekt bij de zoekfunctie naar Zermelo. Vervolgens selecteert u Zermelo (uitgever: Zermelo Software BV) en kunt u de app downloaden.

 

Het éénmalig koppelen van de app

Na het installeren van de app, moet deze nog gekoppeld worden aan het portal. U surft in uw browser naar het portal van uw school. Daar logt u in met de inloggegevens die u van de school heeft gekregen. In de meeste gevallen is dit paxchristicollege.zportal.nlZie ook: Inloggen op het portal. 

Daar gaat u naar het onderdeel Koppelingen > Koppel App.

U ziet de schoolnaam en een toegangscode staan. Deze is maar eenmalig bruikbaar.. Mocht u opnieuw de app willen koppelen, dan genereert het portal een nieuwe toegangscode.

 

U kunt met uw telefoon in de app de QR code fotograferen of de gegevens uit het portal overnemen. Hierbij is Instituut gelijk aan de schoolnaam en Code gelijk aan de gegenereerde toegangscode. Wanneer u de gegevens heeft ingevoerd drukt u op Login. De app is nu gekoppeld aan het portal. 

Let op dat er geen spaties voor of na de schoolnaam en de code staan.

Ontkoppelen van de app

Mocht u besluiten de app niet langer gekoppeld te laten zitten aan het portal, dan kunt u de app ontkoppelen. Dit doet u door op het icoontje met de drie horizontale streepjes in de linker bovenhoek te drukken. Er verschijnt aan de linkerkant een menu.