Skills Talents zorg en welzijn

 

Woensdag 31 januari vertrokken we in de stromende regen naar Apeldoorn naar het ROC Aventus waar de Skills Talents voor zorg en welzijn zouden worden gehouden. Meike van der Zandt, Willemijn van den Hazelkamp en Daisy Visser uit Kader 4 waren de deelnemers.

Om 9.30 uur werden we verwacht en we waren keurig op tijd. We werden ontvangen met een kopje koffie of thee en de "spelregels" werden uitgelegd. Een lokaal zou dienst doen als het werklokaal, waar de leerlingen hun opdrachten konden voorbereiden en uitwerken, in andere lokalen werden de praktische opdrachten uitgevoerd. Aangezien de Skills Talents wedstrijden erg lijken op het landelijk praktijk examen zorg en welzijn was het ook gelijk een prima voorbereiding hierop.

De leerlingen moesten een planning en een poster maken van een uitje, ze moesten een smoothie maken met verschillende ingredienten naar keuze waarbij gelet moest worden op smaak, kleur en schijf van vijf, er moest een berekening worden gemaakt van het uitje en er moest een ehbo opdracht worden uitgevoerd waarbij een lotusslachtoffer luid kermend binnenkwam met een brandwond op de arm. Dit zag er in eerste instantie wat lachwekkend uit maar de leerlingen moesten snel over gaan tot de orde van de dag en de brandwond serieus en professioneel behandelen.

Na zo'n drie uur waren de groepen klaar en was het wachten op de uitslag. Ondertussen kregen we een heerlijke lunch die bereid was door leerlingen van de afdeling zorg en welzijn van het Aventus.

Uiteindelijk werden onze leerlingen tweede met een mooi puntenaantal van 72,9, een prima resultaat dus. We kunnen met recht trots zijn op onze leerlingen en zeer tevreden vertrokken we weer naar Druten. Volgend jaar zijn we er vast en zeker weer bij!