Van de rector

  

Veel heil en zegen!

De decembermaand blijft na de donkere novembermaand toch een heerlijke maand. Natuurlijk lopen we hier in school soms al aardig op ons tandvlees, maar er gebeurt veel leuks en moois.

Deze week besloten leerlingen en docenten vmbo om samen de handen uit de mouwen te steken voor het Glazen Huis in Druten. Dinsdag was er een en al bedrijvigheid in de hal, waar overal oliebollen en pizza’s te koop waren. Het mooiste van dat soort initiatieven vind ik dat je zowel de leerlingen en docenten samen op ziet werken. Er wordt niet onderuitgehangen, maar hard gewerkt. Leerlingen kijken je anders aan, soms wat onzeker, omdat er veel van ze gevraagd wordt, maar er heerst op zo’n moment een sfeer in school die je graag zou willen vasthouden.

Elk jaar krijgt het personeel een bescheiden Kerstattentie in de vorm van een diner-bon of Kerstkrans. Het is traditie op Pax dat daar € 5 per persoon vanaf wordt gehouden voor een goed doel. In het verleden lag dat aan het andere eind van de wereld, toen we onze Maas en Waalse Petra de Kleijn ondersteunden in Kiana. Dit jaar houden we het dicht bij huis. Vandaag hebben leerlingen en personeel de Kerstgift samen met het verdiende geld mogen overhandigen aan de bewoners van het Glazen Huis. In totaal € 1.165,=. Een prachtig resultaat!

Vorige week was er in het nieuws dat er een discussie was ontstaat over de tekst van het Onze Vader. Is het nu ‘in bekoring’ of ‘in verzoeking’? Wie of wat brengt ons eigenlijk in de verleiding om dingen te doen die beter achterwege zouden moeten blijven, omdat we er andere schade mee doen? Ik heb me voorgenomen hier geen mening over te hebben. Hoe ik het Onze Vader uitspreek ligt aan de plek of de kerk waar ik ben. Ik sluit me graag aan bij de groep ik op dat moment mee verbonden ben, want op dat moment richten we ons toch om Onze Vader?

Pax verbindt … Dat was een mooi thema voor onze gezamenlijke inzet voor het Glazen Huis. Graag eindig ik met een ouderwetse spreuk: Veel Heil en Zegen voor het komende jaar 2018!