Gymnasium

cogito ergo sum

Wat is het gymnasium?

Het gymnasium is een stroming binnen het voorbereidend wetenschappelijk onderwijs (vwo) met een duidelijke meerwaarde voor getalenteerde leerlingen. Het hart van de opleiding vormen de vakken Latijnse Taal & Cultuur en Griekse Taal & Cultuur. Ben je een leerling die openstaat voor een extra uitdaging en de moderne samenleving beter wil leren begrijpen? Dan is het gymnasium wat voor jou! Als je naar het gymnasium gaat:

  • leer je analytisch denken
  • leer je nauwkeurig werken
  • ontwikkel je een uitstekende leesvaardigheid
  • krijg je een grote woordenschat
  • bezit je een diepgaande beheersing van talen
  • ontwikkel je een wereldbeeld, gebaseerd op (klassieke) kennis
  • heb je kennis van en plezier in cultuur op allerlei gebieden
  • vergroot je je algemene kennis

Het behalen van het gymnasiumdiploma is het hoogst haalbare binnen het middelbaar onderwijs. De brede taalkundige, intellectuele en culturele vorming vergroot niet alleen jouw persoonlijke ontwikkeling maar biedt tevens de beste voorbereiding op een wetenschappelijke studie.

Waarom naar het Pax Christi College?

Omdat het gymnasium prima past in de brede scholengemeenschap die we vormen; we zijn een afspiegeling van de moderne maatschappij.  Binnen deze gemeenschap vormen de gymnasiasten een hechte groep, iets dat onder andere op de jaarlijkse gymnasiumdag zichtbaar wordt. Speciaal voor de gymnasiumleerlingen staan er verschillende excursies op het programma, zoals naar Nijmegen, Xanten en Rome. Tijdens deze reizen komt de inhoud van de lessen tot leven; ze vormen niet alleen een blijvende persoonlijke herinnering maar ook een mooie bagage voor je toekomst.
Op het gymnasium komen onze drie onderwijsthema’s samen: ontwikkel, onderzoek en onderneem. Je kunt met ons brede vakkenaanbod (waaronder Spaans, Cambridge English, het econasium en natuur, leven & technologie) je eigen interesses en kwaliteiten verder ontplooien. Als gymnasiast kun je zowel een maatschappijprofiel als een natuurprofiel als examenpakket kiezen. Feit is dat op het Pax Christi College de gymnasiasten uitstekende (eindexamen)resultaten halen.