Onze manieren

Op onze school leren en werken we samen met zo’n 1700 leerlingen en 260 medewerkers. We willen dat het voor iedereen veilig en prettig is. Daarom hebben we een aantal afspraken over hoe we ons gedragen. Daarnaast hebben we een protocol ICT en social media.
Het protocol vind je hier Protocol ICT

We gaan respectvol met elkaar en elkaars eigendommen om.

We zijn samen verantwoordelijk voor een goede sfeer. We zijn een school voor iedereen, ook al zijn we allemaal anders. We accepteren verschillen en behandelen de ander zoals we zelf behandeld willen worden. Dit geldt offline en online, en voor wat we zeggen en voor wat we doen.  

We zorgen samen voor een fijne sfeer in en om het gebouw.

Het gebouw en het terrein zijn voor iedereen; we houden rekening met elkaar en pauzeren in de aula, buiten of op andere plekken die daarvoor aangewezen zijn. Leerlingen van klas 1 en 2 blijven in de pauze op het schoolterrein. We houden de school netjes en ruimen onze rommel op. Je mag geen alcohol, drugs, tabak of energiedrankjes gebruiken of bij je hebben.

We zijn samen verantwoordelijk voor een goed verloop van de schooldag.

We komen op tijd bij de lessen en bereiden ons goed voor. Het huiswerk is af. Iedereen levert een positieve bijdrage aan de les. We verwachten een actieve, ondernemende (leer)houding van elkaar. Of je nu leerling of docent bent. Mobiele telefoons bergen we aan het begin van de les op in de telefoontas. 

We helpen elkaar om deze regels na te leven. Zo zorgen we er samen voor dat Pax de leukste school van Maas en Waal kan zijn.

Klik op de volgende link voor de huisregels van Pax vmbo: Huisregels Pax vmbo