@Pax Workshops
 

@Pax workshop!

Voor de leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool organiseren we dit schooljaar drie keer een aantal workshops op elke locatie. Op 31 oktober 2023, 7 december 2023 en 10 april 2024 van 15.00 tot 16.30 uur. 

De @Pax workshop van 31 oktober was een groot succes! Kom jij op 7 december ook (weer)? Schrijf je nu in! We zien je graag @Pax!

De inhoud van de workshops op 7 december:

  • Wiskunde is leuker dan je denkt! Op Pax krijg je allemaal andere vakken dan op de basisschool. Wiskunde is zo'n vak dat nieuw is. Maar wat is wiskunde eigenlijk? Tijdens deze workshop vertellen we je er alles over. We leggen uit wat het verschil is tussen rekenen en wiskunde, we leggen uit wat een passer en het getal Pi zijn en of je een rekenmachine tijdens de les mag gebruiken. Kom gezellig een lesje wiskunde meedoen en na afloop weten we zeker dat wiskunde leuker is dan je denkt!  Locatie Pax vmbo. 
  • Paxlab; let's get digital. Noem het en we hebben het in ons Paxlab! We laten je zien hoe de digitale Paxwereld eruitziet. En natuurlijk ga je zelf aan de slag met programmeren en nog veel meer. Ontdek de toekomst! Locatie Pax vmbo. 
  • Creatief met mythologie; beschilder je eigen Griekse vaas. Hou jij van verhalen over superhelden en monsters? Dan ben je niet de enige! De oude Grieken waren er meer dan 2000 jaar geleden al dol op! Maar ze konden vaak niet lezen en films waren er toen nog niet... Daarom deelden ze hun verhalen door ze te schilderen, bijvoorbeeld op potten en vazen. In deze workshop ontdek je hele spannende verhalen en beschilder je zelf een échte Griekse vaas, die je natuurlijk ook mee naar huis mag nemen!Locatie Pax h|v.
  • Ho ho ho, een kerstgedicht schrijf je zo! Kom met ons een mooie kerstkaart schrijven en knutselen. Misschien wel voor opa of oma, of voor je allerliefste vriendje of vriendinnetje. Of toon je taaltalent en ga aan de slag met een kerstgedicht. Wij zorgen voor warme chocolademelk en kerstkransjes. Locatie Pax h|v.
  • Met Pax de wereld rond. Heb jij enig idee wat er allemaal boven ons in de lucht gebeurd? Ga mee op ontdekkingstocht en vlieg met de piloot met je eigen vliegtuig mee. Je kijkt je ogen uit! Je gaat onderzoek doen met de flight simulator. Waar vliegen op dat moment vliegtuigen in de lucht? En hoeveel? Wat is de langste afstand die afgelegd wordt? Stap je bij ons aan boord? Locatie Pax junior. 
  • Cu@Pax. Op de basisschool heb je vast al een beetje Engels geleerd. En misschien ken je ook al wat Engels door het kijken van filmpjes en video's. Zullen we eens kijken welke woorden iedereen al kent? In deze workshop word je ondergedompeld in de Engelse taal en cultuur. Je leest, praat en eet Engels. Locatie Pax junior.